top of page
  • Yazarın fotoğrafıOnAir

Datça imara açılıyor! Büyük tartışma yaratacak kritik özelleştirme kararı!!


Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) dün Resmi Gazete’de yayımlanan kritik kararlarına göre Muğla-Datça, Antalya-Aksu, İzmir-Çiğli ve Şanlıurfa- Karaköprü’de imar planı değişiklikleri yapıldı. Tartışma yaratan kararlara göre Datça’da Kargı Koyuna yakın olan yaklaşık 56 dönümlük Hazine arsasının imar değişikliği planı onaylandı. 56 hektarlık alanın yarısına konut yapılacak.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), kritik kararlar aldı. Kurul, Muğla-Datça, Antalya-Aksu ve İzmir Çiğli ve Şanlıurfa- Karaköprü’de imar planı değişikliği yaptı. Kurul, Bodrum Gökçebel ile Yahşi, Türkbükü, Konacık; İstanbul Küçükçekmece ve Ümraniye, Antalya Manavgat, Kemer Alanya gibi Türkiye’nin en kıymetli yerlerindeki Hazine arazilerini özelleştirme kapsamına aldı. Özelleştirme İdaresinin belediyelerin imar planları dışında plan yapması tartışma yaratırken, “Şehirlere ihaneti artıracak” değerlendirmesine neden oldu.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

ÖYK’nın önemli kararları dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Datça’da Kargı Koyuna yakın olan, yaklaşık 56 dönümlük Hazine arsasının imar planında Özelleştirme İdaresince yapılan imar değişikliği planını onayladı. Datça Belediyesi yetkilileri, bu değişikliklerin söz konusu bölgedeki plana aykırı olarak yeşil alanın azaltıldığını belirttiler. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, imar planı değişikliğine, “Belediyeye sunmadan bir değişiklik yapılıyorsa orada iyi niyet aramam, rant vardır. Datça’nın tamamı Özel Çevre Koruma Alanı” eleştirisini getirdi. Edinilen bilgiye göre 56 hektarlık alanın yarısına konut, yüzde 24’üne park, yüzde 21’ine yol ve yüzde 3’üne de ibadet alanı yapılacak.


28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page