top of page
  • Yazarın fotoğrafıOnAir

Datça'da engelli farkındalığı ilkokuldan başlayacak!


MUĞLA'nın Datça ilçesinde Engelim Olmayın Derneği tarafından, toplumun engellilere bakış açısını değiştirmek amacıyla, ilkokul öğrencilerine eğitimverilerek çocukların engeli olan kişilerle biraraya gelmeleri sağlandı.

Küçük yaşta bireylerin engelliler konusunda bilinçlendirilmesiyle, gelecekte engelli sorunlarının en aza indirilmesinin hedeflendiği 'Engelli mi, Engellenen mi' projesi kapsamında, Kazım Yılmaz İlkokulu'nda 500 öğrenciye üç gün süreyle eğitim veriliyor. Ecevit Kültür Merkezi'nde 09.00 -12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin ilk gününde; minik öğrenciler, engelliler ile tanışıp onların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Beraber şarkılar söyleyip, eğitim filmleri izledi.

Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilen projenin, ihtiyaç üzerine ortaya çıktığını anlattı. Toplumun engelli bireylere bakışında bir engel olduğunu ifade eden Dündar, "Biz bu engeli ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu amaçla daha küçük yaştan başlayarak engeliler konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak küçük yaşlarda engellilerin sorunlarına duyarlı olurlarsa, gelecekte bu sorun en aza inecektir" dedi.

Bu sayede engellerin ortadan kalkacağını belirten Dündar, şunları söyledi:

"Engellerin kalkması için Datça'da yaşayan herkesin konuya dahil olması gerekiyor. Bunun için de en doğru yol öğrencilerin eğitiminden geçiyor. Şimdi öğrenci olan çocuklar geleceğin mimarı, mühendisi, öğretmeni, doktoru, belediye başkanı, kaymakamı, meslek sahibi kişileri olacak. Onlar eğer engellileri fark etmeye başlayıp ona göre yaşam alanlarını organize ederlerse zaten ortada sorun kalmaz."

Kaynak: Mehmet Çil (DHA)


18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page