top of page
  • Yazarın fotoğrafıOnAir

Sokak hayvanları yararına kermes!


Datça Limanı'nda sokak hayvanları için düzenlenen kermese yüzlerce kişi katıldı. Pasta ve çörek gibi yiyecekler başta olmak üzere ev ve giyim eşyaları ile süs ve çeşitli takı malzemeleri kermeste satıldı. Hayvanseverler, sokak hayvanlarına yardım toplamak için birbirleriyle yarıştı.

Datça Hayvansevenler Derneği'nin 20 yıldır başkanlık görevini yürüten Avusturyalı Heinz Ehrmann, kermesten elde edilecek gelirin sokak hayvanlarının ihtiyaçları için harcanacağını söyledi. Ehrmann, her yıl sokak hayvanları yaranına kermes düzenlediklerini belirterek, "Derneğimize ait bir barınağımız var. Burada sahipsiz sokak hayvanlarına bakıyoruz. Sayıları sürekli değişmekle beraber şu an 7'si yavru, sahipsiz 33 kedi ve köpek koruma altında bulunuyor" dedi.

Datça Belediyesi'nin işbirliğinde kısırlaştırma kampanyası başlattıklarını ifade eden Ehrmann, "Kontrolsüz üremenin mutlaka önlenmesi gerekiyor. Aksi halde sahipsiz sokak hayvanlarının sayısı giderek artacak. Hayvanseverler, sokaklarındaki sahipsiz kedi ve köpekleri derneğimizin barınağına getirebilirler. Bu hayvanlar, belediyemizin anlaşmalı veterinerinde kısırlaştırılması yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakılıyor. Sadece sokak hayvanlarını değil, talep durumunda sahipli hayvanları da ücretsiz kısırlaştırmaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak : DHA(Mehmet Çil)

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page